Opskrifter

Earl Grey-muffins

Tip: Kagerne kan holde sig friske i et par dage i en lukket plastpose eller tætsluttende kagedåse. De bliver bedst, hvis man bruger en Earl Grey te af rigtig god kvalitet med masser af smag af bergamot, der er en citrusfrugt.

 

Tid: Ca. 30 minutter til forberedelse og 18 minutter til bagning. I alt 45-50 minutter.

 

Ingredienser:

  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk eller 2 teposer Earl Grey te
  • 125 g usaltet smør
  • 135 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • Muffinforme

 

 

Sådan gør du:

  1. Tag alle ingredienserne ud på køkkenbordet. De skal have stuetemperatur.
  2. Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig varme.
  3. Bring te og sødmælk i kog – når det lige akkurat koger, skal det tages af varmen igen.
  4. Lad teblandingen køle helt af.
  5. Si teen fra mælken og mål den op – der skal være 1,5 dl tilbage. Du kan toppe med mælk, hvis der ikke er nok.
  6. I en skål piskes smør og sukker lækkert og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg til massen er ensartet.
  7. I en anden skål blandes mel og bagepulver.
  8. Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet.
  9. Tilsæt derefter halvdelen af teblandingen og pisk til det er ensartet.
  10. Gentag punkt 8 og 9 med det sidste af mel-blandingen og teblandingen.
  11. Dejen fyldes 2/3 op til kanten i muffinformene.
  12. Kagerne bages ved 180 grader ved almindelig varme i ca. 18 minutter.
  13. Lad kagerne køle helt af, inden de kan spises.

 

Har du lyst til at begive dig ud i at lave frosting, kan du læse opskriften via linket herunder.

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.