Opskrifter
Earl Grey-muffins
Tip: Kagerne kan holde sig friske i et par dage i en lukket plastpose eller tætsluttende kagedåse. De bliver bedst, hvis man bruger en Earl Grey te af rigtig god kvalitet med masser af smag af bergamot, der er en citrusfrugt.
Tid: Ca. 30 minutter til forberedelse og 18 minutter til bagning. I alt 45-50 minutter.
Ingredienser:
- 2 dl sødmælk
- 2 spsk eller 2 teposer Earl Grey te
- 125 g usaltet smør
- 135 g sukker
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1/4 tsk fint salt
- Muffinforme

Sådan gør du:
- Tag alle ingredienserne ud på køkkenbordet. De skal have stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig varme.
- Bring te og sødmælk i kog – når det lige akkurat koger, skal det tages af varmen igen.
- Lad teblandingen køle helt af.
- Si teen fra mælken og mål den op – der skal være 1,5 dl tilbage. Du kan toppe med mælk, hvis der ikke er nok.
- I en skål piskes smør og sukker lækkert og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg til massen er ensartet.
- I en anden skål blandes mel og bagepulver.
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet.
- Tilsæt derefter halvdelen af teblandingen og pisk til det er ensartet.
- Gentag punkt 8 og 9 med det sidste af mel-blandingen og teblandingen.
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i muffinformene.
- Kagerne bages ved 180 grader ved almindelig varme i ca. 18 minutter.
- Lad kagerne køle helt af, inden de kan spises.
Har du lyst til at begive dig ud i at lave frosting, kan du læse opskriften via linket herunder.