Værdi

Tesalget i Danmark er en evig lillesøster til kaffen.

 

Alligevel viser opgørelsen for 2022, at danskerne købte te i detailhandlen for næsten 215 millioner kroner. Det er mange penge men også et stort fald i forhold til 2021 hvor salget endte tæt på 230 millioner kroner. Faldet skyldes vi igen er tilbage i vores normale liv – uden corona – med normalt socialt samvær og mindre hjemmearbejde. 

 

Grafen viser udviklingen i det danske tesalg i perioden 2006 til 2022. Fra 2019 og frem til 2021 så vi en markant stigning som bl.a. skyldes at meget af den te der normalt drikkes på arbejdspladsen i perioden med corona rykkede hjem på hjemmekontoret. I 2022 lander salget tæt på 2019-niveau. 

 

 

Tal udgør opgørelse af danskernes indkøb af te i dansk dagligvarehandel. Den store mængde te som drikkes på caféer, restauranter og arbejdspladsen, er ikke er inkluderet i denne opgørelse.

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.