Tebrygning
Hvad end du foretrækker at bruge løs te eller te i brev, er her et par gode råd til, hvordan du får den allerbedste teoplevelse.
10 gode råd
- Brug altid koldt, frisktappet vand.
- Opvarm tekanden eller koppen med kogende vand før brug.
- Brug ca. 2 gr. te pr. kop – svarende til 1 teske pr. kop – og en ekstra til kanden eller dosér efter smag.
- Put gerne den løse te i en tesi.
- Når vandet koger, hældes det straks over teen*.
- Vand må ikke koge for længe, da det giver en flad tesmag.
- Lad teen trække under låg – og gerne under en tehætte.
- Se altid på pakken, hvor længe teen skal trække. Som tommelfingerregel skal sort te og rooibos te trække i 5-6 minutter, hvid te, oolong te og urtete i 6-8 minutter og grøn te i 4 minutter.
- Tag tesien eller tebrevet op, når teen er færdig med at trække.
- Opbevar teen i en lufttæt beholder, så alle teens mange smagsnuancer bevares.
* OBS: Vær opmærksom på, at grøn og hvid te helst ikke må brygges på kogende vand. De to teer er meget sarte og tåler kun 70-80 grader varmt vand. Det er ved disse temperaturer, man opnår det bedste resultat.