Sort te

Sort te stammer fra tebusken Camelia Sinensis og består af teblade, der er tørret og fermenteret. Sort te er den mest almindelige form for te, og det er i denne form, at de fleste mennesker kender te. Der er imidlertid mange forskellige former og blandinger af sort te, og man arbejder også med forskellige sorteringsbetegnelser.

 

Earl Grey er den mest almindelige smagstilsatte te og den mest populære te i den vestlige verden. Earl Grey er sort te eller Darjeeling te tilsat bergamotolie, som kommer fra skallen fra citrusfrugten bergamot. Earl Grey omtales ofte som en aroma-te. Det vil sige en te tilsat smag og aroma fra blomster, frugter og æteriske olier. Andre kendte aromateer er f.eks. skovbær- og mangote.

 

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.