Sundhed

Mange undersøgelser har vist, at te har flere gavnlige egenskaber. Forskerne strides stadig om præcis, hvad det er, som te kan gøre for helbredet, men der er bred enighed om årsagen til de positive virkninger.

 

Det, der gør te så sundt, er det høje indhold af antioxidanter, som beskytter kroppen mod de skadelige frie radikaler. Forskning tyder på, at kost med et højt indhold af naturlige antioxidanter er medvirkende til at sænke risikoen for forskellige sygdomme som f.eks. hjerte-kar-sygdomme, kræft og grå stær.

 

Årsagen er et højt indhold af flavonoider i te, der virker som effektive antioxidanter. Antioxidanterne i te virker bedre end mere velkendte antioxidanter som vitamin C og E. Blot to kopper te om dagen tilfører kroppen et værdifuldt tilskud af antioxidanter. Hertil kommer, at te skulle virke stimulerende på blodtrykket og virke forebyggende mod hjerte-kar-sygdomme, stimulere blodomløbet og sågar være effektiv til at forebygge huller i tænderne.

 

“Men måske er det allersundeste ved te nydelsen og roen. I en verden hvor mennesker dør af stress, giver teen os mulighed for at sætte os ned. Helt stille. Og lytte til livet” (Kilde: “Tid til the” af K. Egede, M.J. Petersen & M. Bengtsson, s. 96).

 

Læs mere om de forskningsmæssige resultater omkring teens indvirkning på vores helbred i menuen til venstre.

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.