Østen

Te nydes på forskellig vis over hele verden.

 

For kineserne er teen symbol på jordisk renhed, og de drikker især grøn te og jasminte. Når teen brygges på kinesisk vis, anses den anden kop for at være den bedste. Te indgår helt naturligt i den kinesiske hverdag, og man bruger bl.a. te til at byde en gæst velkommen.

 

I Japan drikker de grøn te. Japanerne drikker næsten altid te til maden og kunne ikke undvære te. I Japan finder man mange forskellige teceremonier. Til disse teceremonier anvendes en speciel slags tepulver, der kaldes matcha. Matchaen anbringes i et lille kar, hvorpå teen piskes op med en bambuskost til en grønlig suppe. I dag deltager både mænd og kvinder i teceremonier. Tidligere var det forbeholdt mænd.

I Rusland har man stadig den dag i dag en speciel tebrygger, samovaren, der bliver opvarmet nedefra, mens teen står øverst oppe og bliver stærkere og stærkere i løbet af dagen. Man blander nyt vand i, når teen skal drikkes. Araberne er kendt for deres myntete, som drikkes i glas og gerne med masser af sukker.

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.