Opskrifter

Glögg med æble og tranebær urtete

Tip: Denne glögg smager også fremragende afkølet. Tilsæt først de hakkede mandler, tranebær og appelsinskiver ½ time før servering.

Antal: 1 kande/1 liter

Ingredienser:

  • 3 breve æble og tranebær urtete
  • ½ liter vand
  • 5 kardemommekapsler
  • 5 allehåndebær
  • 1 stjerneanis
  • ½ vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • Appelsinskal af en ½ ubehandlet appelsin skåret med en tyndskræller
  • ¾ liter æblemost
  • Tørrede tranebær
  • Hakkede mandler
  • Evt. appelsinskiver

 

Sådan gør du:

  1. Bryg æble og tranebær-urteteen med ½ liter vand efter pakkens anvisning.
  2. Kom den bryggede te i en gryde og tilsæt kardemommekapsler, allehånde, stjerneanis, vaniljestang, kanelstang og appelsinskal.
  3. Bring blandingen i kog og lad herefter teen simre ved lav varme i 15 min.
  4. Tag teen af varmen og stil til afkøling til næste dag, så krydderierne kan afgive smag.
  5. Inden servering varmes glöggen op til kogepunktet inden æblemosten tilsættes.
  6. Lad blandingen simre i yderligere 10 min ved svag varme sammen med de tørrede tranebær og de hakkede mandler og pynt til sidst med appelsinskiver.

 

Kilde: Fredsted The.

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.