Opskrifter

Fragilité med kvæde te

Antal: 10 personer

 

Ingredienser:

Bunde:

  • 6 æggehvider (evt. 4 bægre pasteuriserede)
  • 300 g sukker
  • 200 g hasselnøddekerner, blendede
  • 1 stk. form som kagen kan sætte sig i (fx en højkantet bradepande)

 

Hvid chokoladecreme:

  • ½ l piskefløde
  • 300 g hvid chokolade
  • 6 breve økologisk kvæde te

Sådan gør du:

Bunden:

  1. Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend forsigtigt de blendede nøddekerner i.
  2. Tegn 3 firkanter på bagepapiret af ca. 20 x 15 cm, og smør dejen forsigtigt ud mellem stregerne.
  3. Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader til de er let lysebrune og lad dem køle af på en bagerist (hvis papiret er svært at få af, så fugt det med lidt vand på bagsiden og fjern forsigtigt).

 

Chokoladecreme:

  1. Bring fløden i kog sammen med tebrevene og hæld den i en stor skål.
  2. Lad den køle ned til ca. 40 grader.
  3. Hak chokoladen i fine stykker og pisk den i fløden til den er smeltet.
  4. Lad cremen køle af og stil den på køl i min 5 timer (husk at filme skålen godt til idet chokolade nemt tager smag fra andre madvarer).
  5. Tag skålen fra køl og rør forsigtigt cremen op (ikke rør for meget så cremen skiller).

 

Samling af fragilitéen:

  1. Læg en bund nederst i en kageform foret med husholdningsfilm og fordel halvdelen af cremen over bunden.
  2. Læg endnu en bund ovenpå og kom derefter resten af cremen på.
  3. Stil kagen på køl i 2 timer.
  4. Læg den sidste bund på og drys med sigtet flormelis.
  5. Pynt med citronmelisse.

 

Kilde: Fredsted The.

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.