Nyheder

4 sunde fordele ved kamillete

Den gode gamle kamillete. Du har kendt den, siden du var lille, men måske blev du også lidt træt af den, da der kom mere eksotiske teer og kaffe på menuen. For nej, kamillete er ikke verdens mest sexede eller smagfulde te. Men den er en af de mest allround godgørende. Se her, hvad den gør godt for:

 

1. Lindrer smerter
Kamille menes at kunne lindre muskelsmerter og menstruationssmerter og have en antibakteriel virkning. Hvilket måske kan forklare, at kamillete kan lette en forkølelse og en irriteret hals.

 

2. Heler huden
Brug kold kamillete til at behandle din hud, hvis den klør og virker irriteret. Ifølge kliniske forsøg skulle den også tilføre lidt fugt. Kolde kamilleposer kan også bruges som en kur mod lettere irriterede og tørre øjne.

 

3. Dæmper bekymringer
Døjer du med et lidt uroligt sind, kan du forsøge dig med kamillete, som i mindre forsøg har vist sig at virke afslappende. Så lav en stor kop, og træk vejret dybt. Måske lykkes det dig at lægge en dæmper på dine svære tanker.

 

4. Giver ro i maven
Noget tyder på, at kamille kan mindske eventuelt ubehag i dit mave-tarm-system og give lidt ro på din mave. Prøv eventuelt at putte friske kamilleblomster i din salat, hvis du vil prøve noget andet end den klassiske te.

 

Kilde: Magasinet Liv

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.