Nyheder

5 problemer, du kan løse med te

Te kan meget mere end at smage godt. Der findes utallige former for te, og flere af dem har gode egenskaber.

 

1. Hvis du er stresset, på vej i seng eller føler dig sur, bør du drikke kamillete
Kamillete er afslappende og har flere beroligende egenskaber, der virker på både hjernen og på maven. Denne drik er ideel til at få dig ned på jorden igen.

 

2. Hvis du er træt, prøver at tabe dig eller føler dig syg, bør du drikke grøn te
Grøn te modvirker træthed og skærper din koncentration. Grøn te indeholder koffein i små mængder, som på de rigtige tidspunkter modvirker træthed og skærper din koncentrationsevne.

 

3. Hvis du føler dig demotiveret eller har ondt i hals eller mave, bør du drikke chai-te
Chai-te er rig på sunde krydderier som eksempelvis kardemomme, kanel, ingefær og muskat, der alle stimulerer hjernen samt hjælper med at lindre smerter i maven og halsen.

 

4. Hvis du gerne vil forbrænde fedt eller værne om din hud, bør du drikke Oolong te
Oolong te har mange sundhedsfordele og er blandt andet fyldt med antioxidanter, der hjælper dig med at booste dit stofskifte med ti procent i op til to timer, efter du har drukket teen samt formindske dit fedt og gøre din hud pænere.

 

5. Hvis du ofte har hovedpine eller føler dig øm i kroppen, bør du drikke peppermyntete
Studier viser, at peppermyntete dæmper spændingshovedpine og faktisk er mere effektivt end hovedpinepillen paracetamol. Pebermyntete har en desinficerende effekt, der gør den velegnet til at bekæmpe mindre infektioner. Desuden har den en afslappende og lindrende virkning på ømme og trætte muskler.

 

 

Kilde: Costume

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.