Oolong te

Oolong te er groft sagt en mellemting mellem grøn og sort te og kaldes af samme grund ’halvfermenteret’. Oolong te produceres hovedsageligt i Kina og Taiwan, men også fra Indien kan man få Oolong te. Oolong te er ikke en bestemt te, men nærmere en betegnelse for en te, der er behandlet efter en speciel teknik. Mens grøn te slet ikke fermenteres, bliver sort te fermenteret 100 %. Oolong te er lige midt imellem.

 

Oolong te kendetegnes ved dens store blade som kan synes grove og ikke særlig ensartede, men kvaliteten er der intet i vejen med. Smagen er fin og mild og giver en flot og varm farve.

 

Oolong te siges at være god for fordøjelsen, og dens lette og friske smag gør den anbefalelsesværdig i forbindelse med indtagelse af mad – prøv den derfor enten under eller efter et måltid.

 

Oolong te har den egenskab, at den aldrig bliver bitter, fordi den ikke indeholder særlig meget koffein. Oolong te er lig med balance og harmoni, og den er blødere end sort te og knap så fersk som grøn te.

 

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.