Oolong te

Oolong te
Oolong te er groft sagt en mellemting mellem grøn og sort te og kaldes af samme grund ’halvfermenteret’. Oolong te produceres hovedsageligt i Kina og Taiwan, men også fra Indien kan man få Oolong te, som ikke er en bestemt te, men nærmere en betegnelse for en te, der behandles helt specielt. Mens grøn te slet ikke fermenteres, bliver sort te fermenteret 100%. Oolong te er lige midt imellem.

Det er en te, som kendetegnes ved dens store blade og den kan synes grov og ikke særlig ensartet, men kvaliteten er der intet i vejen med. Smagen er fin og mild og giver en flot og varm farve.

Oolong te siges at være god for fordøjelsen og dens lette og friske smag gør den anbefalelsesværdig i forbindelse med indtagelse af mad – Prøv den derfor enten under eller efter et måltid.

Oolong te har den egenskab, at den aldrig bliver bitter, fordi den ikke indeholder særlig meget koffein. Oolong te er lig med balance og harmoni og den er blødere end sort te og knap så fersk som grøn te.