Bag dine egne Earl Grey-muffins
Tekster
Bag dine egne Earl Grey-muffins
Tip: Kagerne kan holde sig friske i et par dage i en lukket plastpose eller tætsluttende kagedåse. De bliver bedst, hvis man bruger en Earl Grey te af rigtig god kvalitet med masser af smag af bergamot, der er en citrusfrugt.
OBS. Tal evt. med klassens madkundskabslærer i forhold til afvikling af aktiviteten.
Tid: Ca. 30 minutter til forberedelse og 18 minutter til bagning. I alt 45-50 minutter.
Ingredienser:
- 2 dl sødmælk
- 2 spsk. eller 2 teposer Earl Grey te
- 125 g usaltet smør
- 135 g sukker
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. fint salt
- Muffinforme

Sådan gør du:
- Tag alle ingredienserne ud på køkkenbordet. De skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig varme
- Bring te og sødmælk i kog – når det lige akkurat koger, skal det tages af varmen igen
- Lad teblandingen køle helt af
- Si teen fra mælken og mål den op – der skal være 1,5 dl tilbage. Du kan toppe med mælk, hvis der ikke er nok
- I en skål piskes smør og sukker lækkert og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg til massen er ensartet
- I en anden skål blandes mel og bagepulver
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
- Tilsæt derefter halvdelen af teblandingen og pisk til det er ensartet
- Gentag punkt 8 og 9 med det sidste af mel-blandingen og teblandingen
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i muffinformene
- Kagerne bages ved 180 grader ved almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt af, inden de kan spises