Tebrygning

Hvad end du foretrækker at bruge løs te eller te i brev, er her et par gode råd til, hvordan du får den allerbedste teoplevelse.

 

10 gode råd

  1. Brug altid koldt, frisktappet vand.
  2. Opvarm tekanden eller koppen med kogende vand før brug.
  3. Brug ca. 2 gr. te pr. kop – svarende til 1 teske pr. kop – og en ekstra til kanden eller dosér efter smag.
  4. Put gerne den løse te i en tesi.
  5. Når vandet koger, hældes det straks over teen*.
  6. Vand må ikke koge for længe, da det giver en flad tesmag.
  7. Lad teen trække under låg – og gerne under en tehætte.
  8. Se altid på pakken, hvor længe teen skal trække. Som tommelfingerregel skal sort te og rooibos te trække i 5-6 minutter, hvid te, oolong te og urtete i 6-8 minutter og grøn te i 4 minutter.
  9. Tag tesien eller tebrevet op, når teen er færdig med at trække.
  10. Opbevar teen i en lufttæt beholder, så alle teens mange smagsnuancer bevares.

 

* OBS: Vær opmærksom på, at grøn og hvid te helst ikke må brygges på kogende vand. De to teer er meget sarte og tåler kun 70-80 grader varmt vand. Det er ved disse temperaturer, man opnår det bedste resultat.

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.