Rooibos te

Rooibos er egentlig hollandsk og betyder ’rød busk’. Rooibos stammer ikke fra tebusken Camellia Sinensis men fra en busk, der gror i det allersydligste af Afrika tæt ved Kap Det Gode Håb.

 

Rooibos er oprindeligt et træ, men for at gøre plukningen lettere, er træet blevet beskåret til en kraftig, forgrenet busk, som dyrkes på plantager i Sydafrika. De nærmest nålespidse, små kviste bliver plukket én gang om året, og det er fremstillingsprocessen herefter, der frembringer den meget aromatiske og nærmest sødlige smag.

 

Rooibos-bladene bliver fermenteret nogenlunde på samme måde som sort te. Fermenteringen er en naturlig gæringsproces, hvor de egenskaber, som Rooibos siges at have, udvikler sig. Det samme gør den pragtfulde smag, aroma og rubinrøde farve.

 

Der er skrevet en del om Rooibos te og dens forfriskende og gode indvirkning på menneskets velbefindende. Det er et faktum, at den ikke indeholder hverken koffein eller garvesyre. Derfor kan den også drikkes både tidligt og sent og serveres for børn.

 

 

Er du lærer?

Terådet tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om te. Materialet er udviklet til elever i 7.-9.klasse, og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. teens historie, handel og råvarer, dyrkning og høst samt forbrug og tekultur.