Hvid te

Hvid te
Hvid te er ingen ny opfindelse, men den er forskellig fra både grøn, sort og oolong te. Det er en sjælden og kostbar te, der kun produceres i små mængder i Kina, hovedsagelig i Jianyang området i den nordlige Fujian provins.

I Østen har man i mange år nydt og værdsat den hvide te, der plukkes i det tidligste forår inden knopperne brister og bladene springer ud. De små spæde bladknopper og nye sprøde blade visnes, dampes let og tørres, så det naturlige fugtindhold i teen fordamper. Den grønne farve på knopper og blade ændres til lys brun og de små hvide dun på bladknopperne gør, at den hvide te næsten ligner sølvnåle og kaldes derfor også ofte for Silver Tips.

Hvid te er en meget mild og venlig te, med en dejlig forfriskende aroma med en smag blød som fløjl og en smule blomsteragtig. Den kan med fordel drikkes i forbindelse med eller umiddelbart efter et måltid og siges at være god ved maven. Den indeholder næsten ingen tanniner og ligegyldig hvor lang tid den trækker, har den næsten ingen bitterhed i smagen. I Kina anvendes hvid te til at nedsætte kropstemperaturen, til at modvirke væskeophobning og til stimulering af tarmsystemet.