Økologi

Et økologisk produkt er forbrugerens sikkerhed for at produktet er produceret uden anvendelse af kemiske sprøjtemidler eller kunstgødning samt at produktionen er bæredygtig. I den økologiske proces er det også forbudt at anvende kunstige farvestoffer, syntetiske aromastoffer og kunstige sødemidler.

I dag findes der rigtig mange muligheder for at købe økologisk te i supermarkederne. Kig efter det røde ø-mærke, som er en garanti for at varerne kommer fra en leverandør som lever op til EUs regler om økologisk produktion. Netop dette regulativ indeholder et detaljeret regelsæt for både planteproduktion og økologisk dyrehold.

Økologisk te i vækst
Te dyrket økologisk er uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Økologiske varer som importeres fra lande udenfor EU, skal kontrolleres af et godkendt kontrolorgan. Det vil sige, at en EU–godkendt kontrollør med jævne mellemrum har besøgt teplantagen og sikret at standarden for økologisk produktion overholdes. Ø-mærket er dog forbeholdt varer, hvor danske myndigheder har kontrolleret varen fysisk – det vil sige, at teen som minimum er pakket i Danmark.

Te er blandt de økologiske varer, som er i stærk vækst herhjemme – se udviklingen her:

Danskernes køb af økologisk kaffe, te, kakao o.l. 

Økologi i Danmark
Danskerne elsker økologi og køber øko-mærkede varer i stor stil. Faktisk så mange, at vi ligger i toppen af verdensstatistikken – fra 2010 til 2011 steg salget af økologiske føde- og drikkevarer med 7%. I 2011 blev der omsat for 5,5 mia. Kroner økologiske føde- og drikkevarer i supermarkeder og varehuse mod 5,1 mia. kroner året før.